Clinics op European Para Championships in Rotterdam

In een opmerkelijke vertoning van inclusiviteit en diversiteit, heeft Taekwondo Vereniging Abdel-kwan Rotterdam haar eerste reeks clinics van het seizoen georganiseerd tijdens het European Para Championships (EPC) in Ahoy Rotterdam. De vereniging verwelkomde een gevarieerde groep deelnemers, variërend van jong tot oud, en omvatte ook jongeren met lichamelijke beperkingen. Deze dag heeft niet alleen laten zien dat taekwondo voor iedereen is, maar heeft ook de kracht van sport als bindmiddel gevierd, terwijl deelnemers vanuit diverse steden in Nederland samenkwamen.

Het evenement markeerde een mijlpaal voor Taekwondo Vereniging Abdel-kwan Rotterdam, dat vastberaden is om taekwondo toegankelijk te maken voor mensen van alle leeftijden en achtergronden. Het feit dat jongeren met lichamelijke beperkingen actief hebben deelgenomen aan de clinics benadrukt het streven van de vereniging om een inclusieve omgeving te creëren, waarin iedereen de voordelen van taekwondo kan ervaren.

De clinics zelf waren doordrenkt van positieve energie en enthousiasme, waarbij ervaren instructeurs deelnemers begeleidden door de basisprincipes van taekwondo. De verscheidenheid aan deelnemers droeg bij aan een dynamische sfeer, en de interactie tussen jong en oud, ongeacht fysieke capaciteiten, was een inspirerende getuigenis van de kracht van sport om barrières te doorbreken.

Naast de opwindende clinics konden deelnemers ook genieten van een aantal Para Taekwondo-wedstrijden, waarbij atleten met lichamelijke beperkingen hun vaardigheden en vastberadenheid demonstreerden. Dit gaf de deelnemers een diepgaand inzicht in de sport en een mogelijkheid om getuige te zijn van de onverschrokkenheid van atleten die obstakels overwinnen om hun doelen te bereiken.

Het succes van de eerste clinics tijdens het EPC benadrukt het belang van inclusiviteit in de sportwereld. Taekwondo Vereniging Abdel-kwan Rotterdam heeft niet alleen getoond dat taekwondo geschikt is voor mensen van alle leeftijden en achtergronden, maar heeft ook een krachtige boodschap van empowerment en acceptatie uitgezonden. Met deelnemers uit verschillende steden in Nederland heeft de vereniging haar invloed uitgebreid en de weg geëffend voor een meer diverse en inclusieve toekomst binnen de sport.

De eerste clinics van het seizoen zullen worden herinnerd als een mijlpaal van betekenis en positieve verandering binnen de Taekwondo Vereniging Abdel-kwan Rotterdam en daarbuiten. De dag heeft de kracht van taekwondo als instrument voor verandering benadrukt en heeft de weg vrijgemaakt voor een inclusievere en gevarieerdere sportgemeenschap.

 

Sponsors

Video's

Copyright 2023 | abdel-kwan.nl