1. De geschiedenis van Taekwondo gaat terug tot de oudheid, toen de Koreaanse voorouders het gebruikten voor zelfverdediging en militaire training. In de middeleeuwen ontwikkelde het zich tot een gerespecteerde krijgskunst, bekend als “Taekkyeon”.

 

In de 20e eeuw, na de bezetting van Korea door Japan, werd de praktijk van Taekkyeon verboden. In de jaren na de Tweede Wereldoorlog, begonnen verschillende groepen zich te concentreren op het herstel en de ontwikkeling van de Koreaanse krijgskunsten, waaronder Taekwondo.

 

In 1955 werd de Koreaanse Taekwondo Association opgericht, waardoor Taekwondo een nationale sport werd. In de jaren 1960 en 1970, begon Taekwondo zich te verspreiden naar andere landen, waaronder de Verenigde Staten en Canada.

 

In 1973 werd de World Taekwondo Federation (WTF) opgericht, die verantwoordelijk was voor het bevorderen en reguleren van Taekwondo wereldwijd. Dit leidde tot de opname van Taekwondo als demonstratiesport in de Olympische Spelen in 1988 en als volwaardige sport in 2000.

Tegenwoordig is Taekwondo een populaire vechtsport over de hele wereld, met miljoenen mensen die het beoefenen voor fitness, zelfverdediging en wedstrijden. Het blijft zich ontwikkelen en evolueren, met nieuwe technieken en stijlen die constant worden toegevoegd.

2. De geschiedenis van Taekwondo is nauw verbonden met de rol van General Choi Hong Hi, die vaak wordt beschouwd als de “vader van moderne Taekwondo”.

 

Choi Hong Hi was een generaal in de Koreaanse strijdkrachten en een fervent beoefenaar van krijgskunsten, waaronder Taekkyeon en Karate. Na de Tweede Wereldoorlog begon hij zich te concentreren op het herstel en de ontwikkeling van de Koreaanse krijgskunsten, met name Taekkyeon.

 

In 1955 richtte hij de Koreaanse Taekwondo Association op, waardoor Taekwondo een nationale sport werd. Hij begon ook met het ontwikkelen van een nieuwe stijl van Taekwondo, die bekend stond als “Taekwondo ITF” (International Taekwondo Federation). Deze stijl was gericht op sport en competitie, in tegenstelling tot de traditionele stijl, die gericht was op zelfverdediging.

 

In 1973 richtte hij de International Taekwondo Federation (ITF) op, die zich richtte op het bevorderen van Taekwondo wereldwijd. Onder leiding van Choi Hong Hi, werd Taekwondo snel een populaire vechtsport, met veel landen die zich aansloten bij de ITF.

 

Ondanks zijn succes, ontstond er controverse rond de ITF. In 1977 heeft er een splitsing plaatsgevonden in de taekwondo organisatie, waardoor er twee organisaties ontstonden, namelijk de ITF en de WTF (World Taekwondo Federation). Ondanks deze controverse bleef Choi Hong Hi de leider van de ITF en bleef hij hard werken om Taekwondo te bevorderen.

 

Voor zijn bijdragen aan de sport, wordt General Choi Hong Hi vaak beschouwd als de “vader van moderne Taekwondo”. Zijn visie en leiderschap hebben bijgedragen aan de groei en populariteit van Taekwondo over de hele wereld, en zijn erfenis zal altijd worden herinnerd in de wereld van de krijgskunsten.

Sponsors

Video's

Copyright 2023 | abdel-kwan.nl