• —–                

          

 • Welkom op de website van taekwondo vereniging Abdel-Kwan Rotterdam. Hier vind u allerlei informatie over onze vereniging en over Taekwondo. Verder wordt een agenda bijgehouden, waarin al onze activiteiten te volgen zijn. Als u nog meer vragen heeft over de vereniging, Taekwondo, of als u een keer wilt mee trainen, kom dan gerust langs of neem contact met ons op.
  Abdel-kwan Rotterdam is aangesloten bij de TBN afkorting van Taekwondo Bond Nederland, ook bij WTF afkorting van World Taekwondo Federation en het NOS*NSF.

  • Hoofdlocatie: Adriaen Nimantsstraat 40, Rotterdam
  • Locatie Kop van zuid: Spoorweghaven 174, Rotterdam
  • Locatie Bloemhof: Putselaan 174, Rotterdam
  • Locatie Ijsselmonde: Kromme hagen 13, Rotterdam
  • Locatie Charlois: Quackstraat 76, Rotterdam
  • Locatie Katendrecht: Walhallalaan 114, Rotterdam
 • STARTEN MET DE LESSEN: 2 september

  OPEN ILYO KYORUGI: 29 september

  NK POOMSAE 2019: 5 oktober

  THE HAGUE OPEN: 11 oktober

  3e TTE OPEN :  26 oktober

  ROTTERDAM OPEN 2019: 23 november

  NATIONAAL DANEXAMEN: 14 december

Home / Algemeen / Europese Podiumplaatse Abdel-kwan

Europese Podiumplaatse Abdel-kwan

Onlangs vertrok Meester Zouhair met Houcine, Fouad, Boutania, Zerda, Adil en Suliman richting Plovdiv Bulgarije. Daar vond op 31 mei tot en met 10 juni de 1e Open Multi European Games plaats. Het Abdel-kwan team trok ten strijde met 1.095 andere Taekwondo- ka’s uit heel Europa om een podium plaats te bemachtigen wat een directe kwalificatie betekent tot het EK. Dat ging zeker niet onverdienstelijk
Hiba won brons in de categorie Cadetten -41, Manal won eveneens brons in de categorie Junioren -46. Bij de mannen ging het brons naar Adil in de categorie Senioren -54 en veroverde Suliman zilver in de categorie Junioren -63. Allen zijn direct gekwalificeerd voor het aan komende EK.
Van harte gefeliciteerd Meester Zouhair en team Abdel-kwan
Verslag Adil belkadi:
Onze reis naar Bulgarije zou 2 weken lang duren. Het begon op maandag en moesten vroeg naar de airport chaleroi, toen we aankwamen werden we opgehaald door een meneer van de appartement. Het was een halfuurtje rijden voor we er waren, het was een grote appartement met zwembad en op een mooi hooggelegen plek. De eerste dag deden we boodschappen want we waren maar met zn 4en. Dus gingen we lekker thuis koken en uitrusten. We hadden 4 dagen rust voor we moesten wegen en vechten dus die hadden we ook goed benut. De stad plovdiv zag er mooi uit en konden het goed vinden daar. Hadden een restaurant gevonden waar we lekker konden eten en hebben daar ook uiteindelijk 2weken lang onze iftar mogen verbreken als we niet gingen koken thuis. Vrijdag kwamen de rest van de groep en mochten ze bij ons aansluiten in het appartement. Moesten gelijk door naar de weging, want op zaterdag moesten Hiba, Zerda en Adil vechten. Het was een lange dag, Zerda verloor helaas haar eerste partij tegen turkije maar heeft een mooie ervaring opgedaan tegen de uiteindelijke poolwinnaar. Hiba en Adil kwamen beide na 3 partijen in de halve finale en verloren beiden. Ze hebben een mooie bronze plak kunnen behalen en ook een plek voor het Ek kunnen bemachtigen. Hiba mag naar het EK cadetten en Adil naar het EK onder 21. Zondag mochten Fahd en Fouad aan de slag. Helaas verloren ze beiden in hun eerste partij. Toch zijn ze ervaring rijker en konden ze hun fouten meenemen naar de volgende wedstrijd die we over een paar dagen hadden staan. We hadden 4 dagen met het hele team rust en zijn hierin gewoon lekker aan het chillen en voorbereiden voor de wedstrijd die aankwam. Middag lekker zwemmen en voor het eten gingen de jongens en meisjes joggen of in de tuin lekker trainen. Vrijdag mochten Adil, Houcine, Manal en Boutaina weer aan de slag. Boutaina en Houcine verloren beide hun eerste partij. Het was heel spannend maar konden net niet winst behalen. Manal en Adil wonnen hun eerste partij en kwamen in de halve finale waar ze ook beide helaas verloren. Toch hebben ze beide brons behaald manal in de junioren en Adil in de senioren. Dit betekent dat Manal zich heegt kunnen kwalificeren voor het ek onder 21 en adil voor het ek olympische gewichtsklasse. Dit is voor Adil de 2e kwalificatie die hij in een week heeft kunnen behalen. We hadden nog een dag en dit was ook een beetje speciaal voor ons. We hadden Freek die meedeed met het EK para. Ook mochten Suli, Fahd en Fouad weer aan de slag. Voor Freek was dit zn eerste internationale EK en kon zijn eerste partij niet winnen, maar het is zeker een mooie begin voor onze 16-jarige atleet. Fouad en Fahd verloren helaas hun eerste partij en Suli kwam sterk door tot de finale. Hier verloor hij tegen een sterke turkse jongen maar gaf de hoop niet op. Suli is ook gekwalificeerd voor het EK onder 21 en mag samen met Adil en Manal hieraan deelnemen onder begeleiding van Meester Zouhair. Het was een zeer leerzame en leuke reis samen met de team en er zijn zeer goeie prestaties gevallen.