• —–                

          

 • Welkom op de website van taekwondo vereniging Abdel-Kwan Rotterdam. Hier vind u allerlei informatie over onze vereniging en over Taekwondo. Verder wordt een agenda bijgehouden, waarin al onze activiteiten te volgen zijn. Als u nog meer vragen heeft over de vereniging, Taekwondo, of als u een keer wilt mee trainen, kom dan gerust langs of neem contact met ons op.
  Abdel-kwan Rotterdam is aangesloten bij de TBN afkorting van Taekwondo Bond Nederland, ook bij WTF afkorting van World Taekwondo Federation en het NOS*NSF.

  • Hoofdlocatie: Adriaen Nimantsstraat 40, Rotterdam
  • Locatie Kop van zuid: Spoorweghaven 174, Rotterdam
  • Locatie Bloemhof: Putselaan 174, Rotterdam
  • Locatie Ijsselmonde: Kromme hagen 13, Rotterdam
  • Locatie Charlois: Quackstraat 76, Rotterdam
  • Locatie Katendrecht: Walhallalaan 114, Rotterdam
 • NK sparren 2020: 18 januari 2020

  Open districtskampioenschappen west 2020: 1 februari 2020

  25th int children’s championships 2020:        1 februari 2020

  German open 2020: 29 februari tot 1 maart 2020

  Dutch open 2020 : 7 en 8 maart 2020

  Belgian open 2020 : 14 en 15 maart 2020

  Clubtoernooi: 19 april 2020

  Dutch masters 2020 kyorugi : 2 mei 2020

  Luxemburg open 2020 : 13 en 14 juni 2020

  Nationaal danexamen: 13 juni 2020

  Club-examen: 27 juni 2020

Home / Nieuws / Taekwondo demo

Taekwondo demo

Het was een warme woensdag middag. Op woensdag 6 april, ging meester Abdessamia met een paar mensen naar een taekwondo demonstratie in Den Haag.

Taekwondo Demonstratie

Het was een warme woensdag middag. Op woensdag 6 april, ging meester Abdessamia met een paar mensen naar een taekwondo demonstratie in Den Haag. De demonstratie begon om 19:00 uur. De zaal waar het gehouden werd, was vol. Er was geen plekje meer te vinden op de tribune. Wou je de demonstratie zien, dan moest je staan of op de grond zitten.
Toen de demonstratie eindelijk ging beginnen, was het doodstil. Eerst gingen de demonstranten een paar oefeningen doen. De oefeningen die ze deden, waren in harmonie. Ze deden alles zo goed en tegelijk, dat het lengte verschil niet uitmaakte. Tijdens de demonstratie leken ze allemaal even groot. Na de trap-, stoot- en houdingoefeningen, deden de demonstranten een paar schijngevechten. Ze leken net echt, gewoon hoe serieus ze het deden. Daarna zagen we poomse en gingen ze planken én stenen breken! Dat was echt fantastisch! Ze sprongen 5 meter de lucht in! Of 5 planken werden gebroken zonder de grond aan te raken!! Je zag mensen achterwaartse salto’s maken en appels vernietigen met hun voeten!!
De demonstratie was in 1 woord: GEWELDIG !!! De demonstratie duurde een uur. Na de demonstratie kon je met de Koreanen op de foto. Nadat een paar foto’s waren gemaakt, gingen we weer richting huis. Het was echt fantastisch, en als je er niet bij was dan heb je echt wat gemist. Hopelijk komt er volgend jaar weer zoiets!!!

EXTRA INFORMATIE:
De demonstratie werd op 6 april 2011 gehouden, om 19:00 uur.
Het vond plaats in de “Leidschenveen-sporthal”, het ligt vlakbij het centrum van Den Haag.

yassine Ashad