• —–                

          

 • Welkom op de website van taekwondo vereniging Abdel-Kwan Rotterdam. Hier vind u allerlei informatie over onze vereniging en over Taekwondo. Verder wordt een agenda bijgehouden, waarin al onze activiteiten te volgen zijn. Als u nog meer vragen heeft over de vereniging, Taekwondo, of als u een keer wilt mee trainen, kom dan gerust langs of neem contact met ons op.
  Abdel-kwan Rotterdam is aangesloten bij de TBN afkorting van Taekwondo Bond Nederland, ook bij WTF afkorting van World Taekwondo Federation en het NOS*NSF.

  • Hoofdlocatie: Adriaen Nimantsstraat 40, Rotterdam
  • Locatie Kop van zuid: Spoorweghaven 174, Rotterdam
  • Locatie Bloemhof: Putselaan 174, Rotterdam
  • Locatie Ijsselmonde: Kromme hagen 13, Rotterdam
  • Locatie Charlois: Quackstraat 76, Rotterdam
  • Locatie Katendrecht: Walhallalaan 114, Rotterdam
 • NK Sparren: 12 Januari 2019
  Open west: 2 Februari 2019
  President’s Cup: 7-12 Februari 2019
  Turkish Open: 13-16 Februari 2019
  Dutch Open: 9-10 Maart 2019
  Belgian Open: 16-17 Maart 2019
  German Open: 30-31 Maart 2019
  Austrian Open: 8-9 Juni 2019
  Open Windmills: 20 April 2019
  Nationaal Danexamen: 15 Juni 2019
  Clubexamens 29 juni 2019

Home / Nieuws / Nederlandse Kampioenschap 2010

Nederlandse Kampioenschap 2010

De Nederlandse Kampioenschappen is niet zomaar een wedstrijd, het is de allerbelangerijkste wedstrijd die maar een keer per jaar plaats vindt. En vandaag 16 januari 2010 was het zover, de wedstrijd vond plaats. Iedereen die vandaag meedeed heeft hartstikke hard getraind voor deze dag.

Fatima 1ste plaats

Adil 2de plaats

Yassine, Mehmet, Janeaidis en Smehen

De Nederlandse Kampioenschappen is niet zomaar een wedstrijd, het is de allerbelangerijkste wedstrijd die maar een keer per jaar plaats vindt. En vandaag 16 januari 2010 was het zover, de wedstrijd vond plaats. Iedereen die vandaag meedeed heeft hartstikke hard getraind voor deze dag.

Aangekomen in Dordrecht waren gelijk de wegingen voor de Aspiranten en Junioren begonnen. De wegingen gingen gelukkig allemaal goed. De enige met wat problemen was Smehen. Zij moest zo nodig tijdens de kerstvakantie veel snoepen waardoor ze tijdens NK te zwaar was. Maar gelukkig na ongeveer een uur hard rennen en een aantal oefeningen gedaan te hebben was ze op gewicht.

En daar was Adil dan, hij speelde zijn aller eerste Nederlandse kampioenschappen. Zijn eerste sparing heeft hij perfect afgerond. En is toen door gegaan naar de finale. Tijdens de finale heeft hij helaas verloren. Maar dat maakt helemaal niks uit want hij is op de tweede plek geëindigd.

Fatima, wat kan ik schrijven over dit kleine meisje. Nou klein is ze niet maar ze is wel onze Nederlandse Kampioen geworden. Ze heeft de finale met gemak gewonnen en verder heb ik niks te zeggen over haar. Goed gedaan meid!

Voor Janeaidis en Smehen was dit ook hun aller eerste Nk. Hartstikke goed gedaan alleen helaas geen prijs binnen gehaald maar dat geeft niet. Ze zijn wel een ervaring rijker wat ook heel belangrijk is. Volgende keer beter, en harder trainen :p

Mehmet had weer eens hartstikke mooi gespeeld. Helaas heeft hij de finale niet mee mogen maken omdat hij na het eerste gevecht gelijk uit was. Maar de volgende keer zal hij de eerste worden, dat hopen we. Yassine had een dramatische gevecht. Er moest elke keer gestopt worden door het nieuwe systeem. Hij heeft prachtig gespeeld, maar helaas. De volgende keer ook beter zijn best doen.

Leuke dag, maar de volgende keer gaan we allemaal WINNEN!!

Geschreven door: Hind Zariouh.